tirsdag den 26. juli 2011

San Francisco

Så har vi oplevet San Francisco...sikke en by. Vi er helt solgt, og kan sagtens tilslutte os alle de begejstrede og positive meldinger vi fik, inden vi rejste. Der er en super god stemning i byen, hvor der er mange forskellige typer af mennesker og kvarterer. Vi havde 4 dage i byen, og havde masser af tid til at opleve det hele;

Golden Gate Bridge, Fishermans Wharf, Alamo Square med de flotte, karakteristiske SF-huse (herunder Ms Doubtfires hus fra filmen af samme navn), Chinatown, Golden Gate Park, Union Square med et hav af butikker, Haigth Asbury med hippier, batik og 60'er stemning, søløver på Pier 39, kabelsporvogne, og nogle helt sindsyge stejle gader... og sidst men ikke mindst; Alcatraz.

Jo, jo vi har skam set nok til at kunne udgive en særudgave af "Turen går til..." :-). Vi havde booket vores tur til Alcatraz hjemmefra, hvilket viste sig, at være en klog disposition; næste ledige tur var d. 8.august, hvilket vi jo ikke rigtig ville kunne bruge til noget. Vi havde hørt meget - både for og i mod, inden vi tog afsted... Men vi er altså helt på koret af de begejstrede! At gå rundt i gangen med smækkende jernlåger og råbende fanger i ørene, var meget livagtigt. Vi fik alle et sæt hovedtelefonener, og blev så guidet gennem fængslet på en meget naturtro måde... forestillende at man var midt i tiden, hvor fænglset stadig fungerede. Rigtig godt!! Og så overraskede det, hvor smukt, der også er udenfor murene, hvor de smukkeste blomster vokser, og passes efter alle kunstens regler af gartnere. Alt i alt en rigtig god oplevelse. Eneste negative ved byen var faktisk vejret...
Det er ikke den høje klare californiske sol, der præger klimaet her! Tåge og gråvejr er åbenbart en del af hverdagen her, men vejret skiftede hele tiden. Netop som vi havde fundet en varm trøje frem, var solen højt på himmelen igen, og omvendt. Men det var nu ikke noget, der kunne påvirke det samlede indtryk; San Francisco er en superfed by!!

Nu har vi fået vores bil (en spritny Dodge, der havde kørt 68 km, da vi fik den:-)). Den er bare lækker - og stor. To bagsæder, så der er masser af plads til alle vores børn. Selvom jeg er meget glad for Berlingoen blegner den altså lidt ved siden af sådan en sag, der er smækket til med en masse detaljer. Martin har helt julelys i øjnene over den:-)



Vi er nu på vej ned af Highway 1, og har 3 overnatninger her, inden vi når Los Angeles på fredag... og så er dagene i staterne ved at være talte. Men vi når nok lige at skrive igen, inden vi rammer Danmark i næste uge.

I kan se flere billeder fra San Francisco her...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar